diumenge, 26 de febrer del 2012

Ones electromagnètiques. Realment tan dolentes?


Després de llegir l’entrada al blog que va publicar Laura, em vaig detindre a pensar si de debò les ones electromagnètiques dels telèfons mòbils resultaven tan nocives per a la nostra salut, ja que aquestos aparells formen part del nostre dia a dia, i s’han convertit en utensilis indispensables per a molts de nosaltres. Aleshores vaig decidir llançar-me a la recerca d’informació dels efectes que produeixen aquestes ones, i em vaig trobar amb una gran varietat d’estudis, articles, i opinions científiques.

Va haver-hi un article que va cridar fortament la meua atenció: Les ones electromagnètiques dels telèfons mòvils, lluny de resultar nocives per al nostre cervell, podrien prevenir la malaltia de l’Alzheimer, i inclús revertir el seu curs. Aquest estudi va ser realitzat per científics de la Universitat del Sud de Florida (EEUU) i va ser publicat a la revista Journal of Alzheimer Disease.   

Segons els resultats obtinguts als experiments i a les proves realitzades a Florida, la informació del manifest de Laura resultaria equivocada, ja que el principal objectiu de l’estudi era, en un principi, demostrar que aquestes ones acceleraven el deteriorament cerebral. No obstant, s’emportaren una molt grata sorpresa al topar-se amb la possible cura per a l’Alzheimer, malaltia que afecta a 36 milions de persones a tot el món.

Ací teniu l’article original aparegut al Journal of Alzheimer Disease, on s’explica molt detalladament tot el procés de l’experiment, incloent algunes imatges .

Com que està en anglès, he buscat algún tipus d'informació en valencià o castellà per a que tots ho comprenem bé, i he trobat un article aparegut a la revista Muy Interesante que parla d’aquest mateix fenomen, citant l’article publicat al Journal of Alzheimer Disease, molt més resumit i fàcil de llegir. Per llegir-lo, feu click ací.

No obstant, m’agradaria afegir que, lluny de voler desprestigiar el treball de recerca realitzat per Laura, vivim a la era de la desinformació, ja que hi ha diversos estudis que apleguen a conclusions distintes, o inclús podem trobar-nos amb informació manipulada.
Tal vegada aquest estudi estiga equivocat, però si no fora així, significaria un gran avanç mèdic que ajudaria notablement a tot el conjunt de la societat.



Núria Such.

1 comentari:

  1. El primer enllaç no duu a l'article original, sino a una recessió d'aquest. De totes formes és un treball molt interessant.

    ResponElimina